Metal Music Life

Motörhead

Motörhead

Motörhead je britská heavymetalová skupina, kterou roku 1975 založil baskytarista Lemmy. Její název je odvozen ze slangového výrazu pro uživatele amfetaminu.

Bylo řečeno, že jejich zdrcující, hlasitý a rychlý styl heavy metalu byl na konci 70. let jeden z nejvíce průkopnických a nasvědčuje, že jejich míchaní punk rockové rychlosti a postojů s tradičním heavy metalem "vytvořilo speed metal a thrash metal". Jestli přímo tyto styly vytvořili je předmětem debat, velký vliv však měli nepochybně.


Členové Motörhead

Aktuální sestava

    * Zpěv / Basová kytara: Ian „Lemmy“ Kilmister
    * Kytara: Phillip "Wizzo" Campbell
    * Bicí: Mikkey Dee

Původní sestava

    * Zpěv / Basová kytara: Ian „Lemmy“ Kilmister
    * Kytara: Larry Wallis
    * Bicí: Lucas Fox

Další členové Motörhead

    * Bicí: Phil "Philthy Animal" Taylor (1977-1984 a 1987-1991)
    * Bicí: Pete Gill (1984-1987)
    * Kytara: „Fast“ Eddie Clarke (1977-1982)
    * Kytara: Brian Robertson (1982-1983)
    * Kytara: Mick "Wurzel" Burston (1983-1995)

Diskografie

Albumi

    * 1977 - Motörhead (album)
    * 1979 - Overkill
    * 1979 - Bomber
    * 1979 - On Parole
    * 1980 - Ace of Spades
    * 1981 - No Sleep 'til Hammersmith
    * 1982 - Iron Fist
    * 1983 - Another Perfect
    * 1984 - No Remorse
    * 1986 - Orgasmatron
    * 1987 - Rock 'n' Roll
    * 1988 - No Sleep at All
    * 1991 - 1916
    * 1992 - March ör Die
    * 1993 - Bastards
    * 1995 - Sacrifice
    * 1996 - Overnight Sensation
    * 1998 - Snake Bite Love
    * 1999 - Everything Louder Than Everyone
    * 2000 - We Are Motörhead
    * 2000 - The Best Of
    * 2002 - Hammered
    * 2003 - Live at Brixton Academy
    * 2004 - Inferno
    * 2005 - BBC Live & In-Session
    * 2006 - Kiss of Death

 
Motörhead - Sucker